Tietoa Reinosta

Koulutus:


Korkeakoulutettu personal trainer (Academic PT). Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Trainer4You personal trainer, kuntosalivalmentaja, hyvinvointivalmentaja ja ravinto-ohjaaja

Svoli kuntojumppaohjaaja

Suomen urheiluliitto Lasten yleisurheiluohjaaja


Työkokemus:

Kuopion kansalaisopistolla liikunnan opetus vuodesta 2010 lähtien. Personal trainer -yrittäjä vuodesta 2012. Liikuntaryhmien ohjaus Vuorelan Kunto ry:llä 2020 alkaen. Kuntosalin huolto- ja vastaanottotyötä kahdella eri salilla 2009-2010. Lasten yleisurheiluohjaus 2009-2010.


Minulla on yli 10 vuoden kokemus sekä yksilö- että ryhmävalmennuksesta. Liikunnassa tietämykseni on pääasiassa lihaskuntoharjoittelussa eli voiman, lihasmassan ja vartalonhallinnan lisäämisessä. Kun otat minuun yhteyttä, niin opetan sinut treenaamaan tehokkaasti ja turvallisesti niin, että harjoitukset rasittavat lihaksia eivätkä hajota niveliä. Olen käyttänyt satoja tunteja ihmiskehon anatomian opiskeluun ja olen opettanut näitä asioita alan ammattilaisillekin, koska nämä asiat vain kiinnostavat minua niin paljon ja haluan tarjota ihmisille pätevää valmennusta. Teoriaopiskelun lisäksi olen käynyt monta vuotta kuntosalilla ja harrastanut myös useaa eri kamppailulajia. Näistä harrastuksista on tullut hyvää käytännön tietoa siitä mitä vaaditaan, että kroppa saadaan kuntoon. Olen valmentanut sekä nuoria, keski-ikäisiä, että eläkeläisiäkin. Valmentajana olen rauhallinen ja sopivan vaativa. En halua laittaa asiakasta polkemaan yksin kuntopyörällä samalla kun puhun puhelimessa joutavia, vaan olen koko treenin alusta loppuun asiakkaan mukana.

Tässä pieni ote eräästä Krishnamurtin kirjasta, joka pätee hyvin treenaamiseenkin: "Jos on vain yksi halu, yksi pyrkimys, missä siinä on ristiriita? Sellaiseen ei sisälly energian tuhlausta eikä ristiriitaa. Jos menen kävelylle, menen kävelylle. Jos haluan mennä kävelylle ja minun olisi tehtävä jotain muuta, silloin syntyy ristiriita, sitten vastakkainasettelu ja sitten ponnistelu."

Toinen lainaus Arnold Schwarzeneggerin kirjasta: "Ihmiskehoa ei ole luotu istumatyöhön ja liikkumattomaan elämäntyyliin. Se on alunperin luotu metsästämään sapelihammastiikereitä ja kävelemään 40 mailia päivässä. Kun meillä ei ole fyysistä toimintaa, jännitys kasvaa sisällämme. Keho reagoi kaikkein pienimpiinkin ärsykkeisiin kuten siihen, että joku kiilaa eteemme liikenteessä niin kuin kyse olisi elämästä ja kuolemasta. Taistele tai juokse -mekanismi käynnistyy, adrenaliini täyttää kehon ja verenpaine nousee taivaisiin. Kuntoileminen antaa elimistölle sen tarvitseman fyysisen rasituksen, jolloin jännitteet purkautuvat terveelliseen asiaan."